Elsősegély  
Untitled Document

Elsősegély


Idén a Vöröskeresztes Országos Elsősegély Versenyen általános iskolás öt fős csapatunk képviselheti Budapestet az országos döntőn, miután megnyerte a budapesti versenyt. A gimis csapatunk második helyezett lett a budapesti döntőn.
Már évek óta jól szerepelnek csapataink az elsősegély versenyeken. Nálunk hagyomány lett az elsősegély ismeretek tanítása. Már 5. osztálytól kezdve a természetismeret órákon is nagy hangsúlyt fektetünk rá, 6. osztályban gyakorlati ismereteket is oktatunk a tanóra keretében. Később az egyes biológia fejezetekhez kötötten foglalkozunk az életmentés módszereivel. Az érdeklődő diákoknak szakköri foglalkozást tartunk, és a bátor vállalkozók közül kerül ki az elsősegély-verseny csapata is. A szakkör nemcsak az új ismeretek elsajátítására jó, hanem egy jó baráti közösség is kialakul a különféle évfolyamok tanulói között.

Minden évben a szakkörös és az osztályokból jelentkező ambíciózus diákok segítségével iskolai elsősegély versenyt rendezünk az osztályok számára. Évről évre érezhető, hogy egyre nagyobb lelkesedéssel vesznek részt rajta diákjaink, és egyre nagyobb szakmai hozzáértéssel oldják meg a mindennapi életből vett szituációkat. A nagyobb gyerekek példát nyújtanak a kisebbeknek mind lelkesedésből, mind az ellátás technikáját illetően. Ma már nem lehetne elsősegély-ismeretek nélkül „létezni”, élni életünket, és az iskolánk ezért fontos feladatának tekinti mind szélesebb körben megtanítani a diákjainkat arra, hogy merjenek segíteni a bajbajutott embereknek, pontos szakmai ismereteikkel járuljanak hozzá a bajba jutott emberek segítéséhez.

Vasváry Kinga